انگیزه نامه تحصیلی
بسیاری از متقاضیان تحصیل در ترکیه به ویژه متقاضیان تحصیلات تکمیلی در مراجعات خود علاوه بر مدارک تحصیلی با واژه انگیزه نامه روبرو میشوند. چه بسا متقاضیان تحصیل که از مقطع دبیرستان هم برای تحصیل اقدام میکنند با ارسال یک انگیزه نامه ی خوب شانس پذیرش خود را افزایش دهند.
انگیزه نامه چیست؟
یک انگیزه نامه توضیح می دهد که چرا شما به عنوان یک متقاضی، کاندیدای عالی برای برنامه / بورسیه دانشگاهی هستید که برای آن درخواست می دهید. این امر مستلزم تحقیقات گسترده از جانب دانشجو در محیط عمومی دانشگاهی و برنامه های مختلف است. در یک انگیزه نامه، متقاضی معمولاً در مورد مهارت ها و دستاوردهای خود در چند سال گذشته صحبت می کند.
در یک بیان شخصی، شما باید نشان دهید که چیزی بیش از نوشته ها و برنامه ها هستید. شما باید نشان دهید که یک فرد واقعی هستید. به عنوان مثال خود را یک شرکت کننده در یک مسابقه تلویزیونی واقعی در نظر بگیرید، با داورانی که بجای آنها نماینده دفتر پذیرش در دانشگاه مورد نظر شما هستند. اغلب، شرکت کنندگان داستان های الهام بخش درباره خود تعریف می کنند تا داوران را تحت تاثیر قرار دهند تا فرصتی برای ماندن تا دور نهایی داشته باشند. به همین ترتیب، باید برای دانشگاه خود توضیح دهید که چه نوع فردی هستید و چه اتفاقی در زندگی شما افتاده است که باعث شده است برای این دانشگاه درخواست بدهید. همچنین این نوشته یک “ضمانت” غیررسمی است که در آینده دانشجوی نمونه ای برای دانشگاه خود از لحاظ علمی و اخلاقی خواهید بود.
تا حدودی، یک انگیزه نامه ی خوب موجب خواهد شد که شما از نظر دانشگاه فرد قابل انتخابی به نظر بیایید. با این حال، تمرکز اصلی انگیزه نامه نسبتاً “عملی” است، که از دانش آموز می خواهد که در هنگام فهرست کردن دستاوردها، صلاحیت ها و اهداف گذشته خود واقع بین باشد.
ساختار یک انگیزه نامه ی خوب
مقدمه که شامل مورد زیر باشد:
– معرفی خود و تعیین هدف از انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر
– تبیین موقعیت تحصیلی یا شغلی فعلی و اینکه انتخاب شما در تثبیت یا ارتقاء موقعیت فعلی چه تاثیری خواهد داشت.
بخش اصلی یا متن اصلی که حاوی موارد ذیل باشد:
– تشریح توانایی ها
– معرفی موفقیت ها و عناوین کسب شده
– معرفی اهداف و دیدگاه شما از آینده ی شغلی و تحصیلی
بخش پایانی:
– بیان درخواست از بخش پذیرش دانشجو برای دعوت شما به مصاحبه و تحصیل
– درج کامل مشخصات ارتباطی خود مانند ایمیل و شماره تلفن
نکاتی که انگیزه نامه ی شما را قوی تر میکند:
دقت در طولانی نشدن نوشته و نپرداختن به جزییات, درج دقیق موارد مهم, دقت در سادگی و در عین حال عاری بودن از غلط های دستوری و املایی و اجتناب از بزرگنمایی موجب موثر تر شدن انگیزه نامه ی شما خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید