تحصیل در رشته فیزیوتراپی ترکیه
امروزه تعداد افرادی که به قصد تحصیل به کشور ترکیه مهاجرت میکنند، بیش از گذشته شده است و در این میان رشته فیزیوتراپی ترکیه یکی از محبوبترین انتخابها به شمار می آید. حال اگر شما قصد تحصیل در رشته فیزیوتراپی پرتقاضا با درآمد عالی در کشور همسایه را دارید، در ادامه همراه ما باشید تا با صفر تا صد موضوعات مربوط به آن آشنا شوید و در نهایت بهترین تصمیم را بگیرید.
بدون شک تحصیل در رشتههای علوم پزشکی مانند فیزیوتراپی برای هرکسی خوشایند خواهد بود، اما در کشور ما به دلیل موانعی چون کنکور و نتایج غیر قابل پیشبینی آن تحقق چنین رویایی سخت و شاید نشدنی باشد؛ از همین رو علاقهمندان به این رشته تصمیم میگیرند که به کشوری مانند ترکیه مهاجرت کنند و از تسهیلاتی که دانشگاههای آنها در اختیارشان قرار میدهند استفاده کنند.
باید گفت دانشگاههای علوم پزشکی ترکیه از معتبرترین دانشگاههای بین المللی به شمار میآیند و مدارکی که این دانشگاهها به فارغالتحصیلان میدهند نیز در زمره معتبرترین مدارک بین المللی قرار میگیرند.
هزینه و شرایط تحصیل رشته فیزیوتراپی در ترکیه
از دغدغههای اصلی داوطلبان تحصیل در این رشته فیزیوتراپی در کشور ترکیه میتوان به شرایط تحصیل و هزینهها اشاره کرد. در رابطه با این موضوع باید گفت که تحصیل در کشوری چون ترکیه در مقایسه با موسسات مشابه در کشورهای اروپایی و ایالات متحده مقرون به صرفهتر است؛ هرچند که هزینه دقیق این موضوع به دانشگاهی که برای تحصیل انتخاب میکنید، بستگی دارد.
ما در ادامهی مقاله به بررسی بهترین دانشگاههای ارائهدهندهی این رشته و هزینهی دریافتی هر کدام میپردازیم تا بتوانید با در نظر گرفتن این مسائل بهترین و مناسبترین انتخاب را داشته باشید.
البته علاوه بر هزینههای تحصیل، باید اطلاعات لازم در رابطه با هزینههای زندگی را نیز بدست آورید که در رابطه با این موضوع باید گفت یک دانشجوی فیزیوتراپی در ترکیه در ماه تقریبا هزینهای بین 300 تا 550 دلار دارد که در مقایسه با زندگی دانشجویی در سایر کشورها مناسبتر است؛ هرچند که سبک زندگی و عادتهای روزانه میتوانند متوسط هزینههای زندگی یک دانشجو را تغییر دهند.
بهترین دانشگاههای فیزیوتراپی در ترکیه
یکی از چالشهای اساسی که پیش روی داوطلبان تحصیل رشته فیزیوتراپی ترکیه وجود دارد، انتخاب دانشگاه است. این رشته در کشور ترکیه در دانشگاههای مختلفی ارائه میشود که هر کدام از آنها شهریه، زبان آموزشی، رنکینگ و … مخصوص به خود را دارند. بهترین و معروفترین دانشگاههایی که در ترکیه این رشته را ارائه میدهند عبارتند از:
- حاجت تپه
- آیدین
- قاضی
- ایستینیه
- مدیپول
- اوکان
- بیلیگی
- باحچه شهیر
- یدی تپه
- هلیچ
- آجی بادم
دانشگاههایی که نام آنها در لیست بالا ذکر شده است، از جمله دانشگاههای معروف کشور ترکیه هستند که در شهرهایی چون استانبول، آنکارا و ازمیر قرار گرفتهاند. زبان آموزش در برخی از این دانشگاهها ترکی و در برخی دیگر انگلیسی است.
همچنین باید به این موضوع نیز اشاره داشته باشیم که علاوه بر دانشگاههای دولتی، برخی از دانشگاههای خصوصی نیز رشته فیزیوتراپی را به دانشجویان خود ارائه می دهند و تفاوتی که میان آنها با دانشگاههای دولتی وجود دارد، به شهریه و هزینهها مربوط می شود.
طبق آخرین بررسیهای صورت گرفته، اگر شما بخواهید در دانشگاههای خصوصی، رشته فیزیوتراپی ترکیه را پشت سر بگذارید، باید سالانه بین 7 تا 13 هزار دلار هزینه کنید. البته اگر بورس بگیرید، ممکن است این هزینهها تا 50 درصد کاهش یابند.
5 دانشگاه برتر ترکیه برای تحصیل فیزیوتراپی
از میان دانشگاههایی که معرفی شد، در این بخش به بررسی 5 رتبه برتر دانشگاهها با شرایطی که دارند میپردازیم.
1. دانشگاه آیدین استانبول
رتبه اول به دانشگاه آیدین استانبول تعلق دارد که شما میتوانید از کارشناسی ارشد تا پایان نامه را در طول 2 سال تحصیلی بگذرانید. اگر قصد تحصیل به زبان ترکی را دارید، به حداقل سطح B1 در آزمون تومر و اگر میخواهید با زبان انگلیسی درس بخوانید به حداقل نمره 79 در تافل احتیاج خواهید داشت.
2. دانشگاه اوکان استانبول
دومین دانشگاه برتر در ترکیه که رشته فیزیوتراپی را به متقاضیان ارائه میدهد، دانشگاه اوکان است که در آن نیز میتوانید از دوره ارشد تا پایان نامه را که یک دوره 2 ساله است پشت سر بگذارید. زبان تحصیل در این دانشگاه ترکی درنظر گرفته شده و اگر با بورس به آن راه پیدا کنید تا 50 درصد در شهریه به شما تخفیف داده خواهد شد.
3. دانشگاه باحچه شهیر
در دانشگاه باحچه شهیر که هردو زبان ترکی و انگلیسی در آن وجود دارد، مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری تدریس میشوند و طول دوره تحصیل در آن 4 سال است. فراموش نکنید که برای آموزش به زبان ترکی به حداقل نمره 55 و برای آموزش به زبان انگلیسی به حداقل نمره 90 احتیاج خواهید داشت.
4. دانشگاه یدی تپه
در این دانشگاه تنها دوره کارشناسی که یک دوره چهار ساله است آموزش داده میشود و سطح زبان ترکی شما باید سطح C1 تومر و سطح زبان انگلیسی شما حداقل نمره 79 باشد.
5. دانشگاه بیلیگی استانبول
دانشگاه بیلیگی در استانبول است. در این دانشگاه مقطع کارشناسی این رشته آموزش داده میشود و شما میتوانید به زبان انگلیسی یا ترکی این آموزش را پشت سر بگذارید.
مقاطع رشته فیزیوتراپی در ترکیه
سوال دیگری که ممکن است برای متقاضیان تحصیل این رشته پیش آید، این است که رشته فیزیوتراپی در ترکیه چه مقاطعی دارد؟ آیا میتوان به طور پیوسته مدرک دکترای این رشته را کسب کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که فیزیوتراپی در ترکیه مانند ایران پیوسته نیست و شما باید مقاطعی چون کارشناسی، ارشد و دکتری را بگذرانید.
کارشناسی رشته فیزیوتراپی در ترکیه
دوره کارشناسی یک دوره 8 ترمه است که 4 سال طول میکشد و دانشجو باید طی این دوره 180 واحد درسی را پاس کند. از جمله مهارتهایی که در دوره کارشناسی آموزش داده میشود میتوان به تمرین درمانی، الکتروتراپی، مهارت های حرکتی اساسی، درد درمانی، روانشناسی، رفلکسولوژی و … اشاره کرد. پس از اتمام این دوره، شخص به عنوان یک فیزیوتراپیست حرفهای شناخته خواهد شد.
ارشد رشته فیزیوتراپی در ترکیه
در این دوره که 2 ساله است، واحدهای متفاوتی از مقطع کارشناسی ارائه میشود و تعداد واحدی که متقاضی باید بگذراند، برابر با 120 واحد است. توجه داشته باشید که دانشجو باید در پایان دوره تحصیلی خود پایان نامهای ارائه دهد و از آن دفاع کند.
دکتری رشته فیزیوتراپی در ترکیه
بعد از کارشناسی و ارشد، مقطع تحصیلی دکتری وجود دارد که یک دوره 4 ساله است و شما طی این دوره در یک گرایش و زمینه خاص از فیزیوتراپی به تخصص خواهید سید.
مدارک مورد نیاز تحصیل در رشته فیزیوتراپی در ترکیه
اگر شما قصد تحصیل در رشته فیزیوتراپی ترکیه را دارید، مسلما میدانید برای اقدام به این کار به یکسری از مدارک نیاز دارید که باید آنها را ارائه دهید تا سایر شرایط برای ثبت نام شما فراهم شود. البته باید گفت مدارک موردنیاز بسته به دانشگاهی که انتخاب میکنید نیز میتواند متفاوت باشد؛ اما ما در ادامه یکسری از مدارک کلی که برای تحصیل در این رشته نیاز دارید را ذکر میکنیم تا کار شما سادهتر شود.
- مدرک دیپلم و ریز نمرات مربوط به آن به صورت ترجمه شده
- مدرک مربوط به پیش دانشگاهی و ریز نمرات این مقطع تحصیلی به صورت ترجمه شده
- کسب نمره لازم در آزمون زبان تومر (TÖMER)؛ اگر قصد تحصیل به زبان ترکی را دارید.
- کسب نمره لازم برای زبان انگلیسی؛ اگر قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارید.
- کسب حداقل نمره 92 از آزمون YOS که برای تحصیل در دانشگاههای دولتی نیاز است.
- مدارکی که تمکین مالی شما را ثابت میکنند و نشان میدهند که شما میتوانید خارج از کشور از خود حمایت مالی داشته باشید.
- فرم مربوط به دانشگاهی که در آن پذیرش شدهاید.
- پاسپورت با تاریخ اعتبار
- عکس پرسنلی اسکن شده
پیشنیازهای تحصیل در رشته فیزیوتراپی در ترکیه
رشته فیزیوتراپی ترکیه یکی از رشتههای پرطرفدار که ظرفیت پذیرش محدودی دارد به شمار میآید و به همین دلیل شما باید پیش از آنکه اقدامی در این جهت انجام دهید، تمام شرایط را به بهترین شکل فراهم سازید. برای مثال میتوان به پذیرش در آزمونهای ورودی SAT و YOS اشاره کرد.
آزمون اول برای داوطلبانی است که میخواهند در دانشگاه به زبان انگلیسی درس بخوانند و آزمون یوس برای متقاضیانی که قصد تحصیل به زبان ترکی را دارند مناسب است. پس به عنوان یک پیشنیاز شما باید برای این آزمونها آماده شوید و سر جلسه نمره قبولی را بدست آورید.
نمره لازم برای این آزمونها معمولا توسط دانشگاهی که در آن پذیرش شدهاید مشخص میشود، اما به طور معمول نمره 1200 برای آزمون SAT و حداقل نمره 92 برای آزمون یوس تعیین شده که اگر موفق به اخذ آنها شوید، میتوانید تحصیل در رشته فیزیوتراپی در ترکیه را شروع کنید. حال اگر شما در موارد دیگر نیز اطلاعات بیشتر و عملکرد مثبتتری داشته باشید، میتوانید با سادگی بیشتر برای تحصیل در این رشته آماده شوید که این موارد عبارتند از:
- در رابطه با موضوعات علمی مانند زیست، شیمی، ریاضی و .. اطلاعات لازم را بدست آورید.
- مهارتهای ارتباطی خود را تقویت کنید.
- خودتان را برای مطالعه طولانی مدت آماده کنید.
- به اخلاق حرفهای و ارزشهای اجتماعی احترام بگذارید.
- تمرینهای مربوط به فیزیوتراپی را تمرین کنید.
- تمرکز خود را افزایش دهید و مهارتهای تفکر سازمان یافته را تقویت کنید.
درآمد رشته فیزیوتراپی در ترکیه
آخرین موردی که تصمیم داریم در این مقاله در رابطه با آن صحبت کنیم، به درآمد این رشته در ترکیه مربوط میشود. در رابطه با این موضوع باید گفت که مسلما همهی ما در جریان هستیم که فیزیوتراپی یکی از پردرآمدترین شغلهای دنیا است و شما میتوانید حتی با داشتن مدرک کارشناسی نیز به یک درآمد خوب برسید.
طبق بررسیهای صورت گرفته، یک فیزیوتراپیست در ترکیه به طور میانگین به ازای هر یک ساعت کار، 40 تا 50 لیر درآمد بدست خواهد آورد و آمارها نشان میدهند که حداقل درآمد این حرفه در ترکیه 6908 لیر و حداکثر آن 25165 لیر است که به طور میانگین این عدد به 16448 لیر میرسد. در رابطه با بازار کار این رشته نیز نگران نباشید، زیرا بعد از اتمام دورهی تحصیلی به بخشهای دولتی و خصوصی معرفی خواهید شد!
رشته فیزیوتراپی یکی از محبوبترین و آیندهدارترین رشتههای تحصیلی است و همین موضوع باعث شده که بسیاری از افراد به سراغ تحصیل در رشته فیزیوتراپی ترکیه بروند تا بتوانند با شرایط راحتتر در این رشته به موفقیت برسند. ما در این مقاله صفر تا صد موضوعات مربوطه را بررسی کردیم تا بتوانید با درنظر گرفتن آنها بهترین تصمیمگیری را داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید