مقایسه تحصیل در ترکیه و تحصیل در آلمان
آیا قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید اما نمی توانید تصمیم بگیرید که کدام کشور را انتخاب کنید؟ در این پست، تجربه تحصیل در دو مقصد محبوب – ترکیه و آلمان را با هم مقایسه خواهیم کرد.
وقتی صحبت از انتخاب یک کشور برای تحصیلات عالی می شود، عوامل زیادی دخیل هستند. این تصمیم باید بر اساس جنبه های مختلفی مانند کیفیت آموزش ارائه شده، زندگی در دانشگاه، هزینه های زندگی و شهریه، شرایط آب و هوایی و آب و هوا، موانع زبان، تفاوت های فرهنگی و گزینه های غذایی باشد.
یکی از مقاصد محبوب در بین دانشجویان بین المللی برای تحصیل ترکیه است. ترکیه با تاریخ و فرهنگ غنی خود یک تجربه منحصر به فرد را برای کسانی که به دنبال تحصیل در خارج از کشور هستند ارائه می دهد. این کشور دارای بیش از 200 دانشگاه است که دوره هایی را به زبان انگلیسی و همچنین زبان ترکی با شهریه مقرون به صرفه در مقایسه با سایر کشورها ارائه می دهند.
آلمان همچنین به دلیل سیستم آموزشی با کیفیت بالا که بر فرصت های یادگیری عملی تمرکز دارد، دانشجویان بین المللی زیادی را جذب می کند. آلمان خانه برخی از بهترین دانشگاه های اروپا با برنامه های علمی قوی در زمینه های مختلف تحصیلی است.
هر کشوری در مورد تحصیل در خارج از کشور مزایای خود را دارد – از مقرون به صرفه بودن هزینه های تحصیل در ترکیه یا تجربیات فرهنگی منحصر به فرد در آلمان یا زندگی دانشجویی متنوع در دانشگاه های آمریکایی – دانشجویان باید قبل از تصمیم گیری در مورد جایی که به سفر تحصیلی خود ادامه می دهند اولویت های خود را بسنجید.
نظام آموزش و پرورش
سیستم آموزشی در ترکیه و آلمان به طور قابل توجهی متفاوت است. در ترکیه، آموزش ابتدایی برای همه کودکان 6 تا 14 ساله اجباری است. پس از آن، دانش آموزان می توانند در مدارس متوسطه یا مدارس حرفه ای شرکت کنند. نظام آموزش عالی شامل مقاطع کاردانی دو ساله و مقطع کارشناسی چهار ساله می باشد.
از سوی دیگر، سیستم آموزشی آلمان تاکید زیادی بر یادگیری عملی و کارآموزی دارد. دانش آموزان بسته به عملکرد تحصیلی خود می توانند بین سه نوع دبیرستان – Hauptschule (پایه)، Realschule (متوسط) و Gymnasium (پیشرفته) انتخاب کنند.
از نظر آموزش عالی، دانشگاه های آلمان به دلیل رویکرد تحقیقاتی فشرده خود در سراسر جهان مشهور هستند. اکثر دورهها به زبان آلمانی تدریس میشوند، اما برنامههای آموزش انگلیسی زیادی نیز وجود دارد.
هر دو کشور سیستم های آموزشی با کیفیتی را ارائه می دهند که دانش آموزان را به خوبی برای آینده شغلی خود آماده می کند.
زندگی دانشگاهی
زندگی دانشجویی در ترکیه و آلمان کاملاً متفاوت است. در حالی که دانشگاههای ترکیه معمولاً در داخل شهر قرار دارند، دانشگاههای آلمان پردیسهای خود را در خارج از شهر دارند. این به این معنی است که زندگی دانشگاهی در آلمان بیشتر منزوی و متمرکز بر تحصیل است.
ترکیه دارای یک زندگی دانشجویی پر جنب و جوش با رویدادهایی است که همیشه اتفاق می افتد. کنسرتها، شبهای سینما، بازیهای ورزشی و کلوپهای مختلف برای پیوستن وجود دارد. همچنین دانشجویان می توانند در مسابقات بین دانشگاهی شرکت کنند.
در مقابل، دانشگاههای آلمان بهجای فعالیتهای غیردرسی، عمدتاً بر روی آکادمیک تمرکز میکنند. با این حال، آنها برخی از گروه ها و سازمان های دانشجویی را برای کسانی که می خواهند درگیر شوند، ارائه می دهند.
یکی دیگر از تفاوت های قابل توجه بین زندگی دانشگاهی دو کشور در دسترس بودن گزینه های غذایی است. در ترکیه، رستورانهای زیادی در اطراف پردیسها وجود دارد که غذاهای مقرون به صرفه سرو میکنند، در حالی که دانشگاههای آلمان بیشتر سالنهای غذاخوری به سبک کافه تریا را با گزینههای محدود ارائه میدهند.
هر دو کشور تجربیات منحصر به فردی را در مورد زندگی در دانشگاه ارائه می دهند.
بسیاری از دانشگاه های ترکیه دارای خوابگاه های دانشجویی هستند که دانشجویان بین المللی می توانند در حین تحصیل در خارج از کشور به راحتی در آن زندگی کنند. این خوابگاه ها امکانات اولیه مانند اتاق های مبله با حمام خصوصی و امکانات آشپزخانه مشترک را ارائه می دهند.
تحصیل در ترکیه در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی نسبتاً مقرون به صرفه است. هزینه زندگی بسته به شهری که برای تحصیل در آن انتخاب می کنید متفاوت است. با این حال، به طور کلی ارزان تر از شهرهای بزرگ مانند لندن یا آلمان است. علاوه بر این، هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی در مقایسه با شهریه هایی که توسط موسسات خصوصی دریافت می شود، کاملا معقول است.
ترکیه در طول سال از آب و هوای معتدل با تابستان های گرم و به طور کلی زمستان های خنک برخوردار است. با این حال، برخی از مناطق ساحلی دارای آب و هوای مدیترانه ای با زمستان های معتدل تر و تابستان های گرم تر هستند.
زبان رسمی تحصیل در دانشگاه های ترکیه ترکی است. با این حال، بسیاری از دوره ها به زبان انگلیسی نیز به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد ارائه می شوند که این امر را برای انگلیسی زبانان بومی که ترکی را به عنوان زبان دوم صحبت نمی کنند، آسان می کند.
ترکیه به دلیل قرار گرفتن در بین اروپا و آسیا، میراث فرهنگی غنی دارد و آن را سرزمینی متنوع و پر از تاریخ کرده است! دانشآموزان بینالمللی از طریق شرکت در جشنوارهها یا شرکت در سنتهای محلی مانند جشنهای رمضان این فرصت را دارند که در مورد آداب و رسوم جدید بیاموزند!
غذاهای ترکی در نوع خود بی نظیر است – در سطح جهانی به خاطر دونر کباب های خوشمزه اش و ایچلی کوفته (کوفته مغزدار)، شناخته شده است. بیشتر غذاهای ترکیه با غذاهای ایرانی شباهت دارد از این رو تمام سلیقه هارا پوشش میدهد
آلمان به دلیل سیستم آموزشی باکیفیت، مقصدی محبوب برای دانشجویان است. دانشگاه های آلمان برنامه های درجه یک را ارائه می دهند که دانشجویان را برای مشاغل موفق در رشته های مربوطه خود آماده می کند. این کشور همچنین دارای چندین دانشگاه با رتبه بالا مانند دانشگاه مونیخ و دانشگاه فنی برلین است که تعداد قابل توجهی از دانشجویان بین المللی را جذب می کنند.
زندگی دانشگاهی در آلمان با فعالیت های فوق برنامه متعددی که در دسترس دانشجویان است، بسیار پر جنب و جوش است. از باشگاه های ورزشی گرفته تا رویدادهای فرهنگی و سازمان های دانشجویی متمرکز مختلف را شامل می شود. دانشجویان می توانند با افراد همفکر ارتباط برقرار کنند و در طول دوران تحصیل خود در دانشگاه روابط طولانی مدت ایجاد کنند.
از نظر مسکن، دانشگاههای آلمان برای دانشجویانی که استقلال بیشتری را ترجیح میدهند، گزینههای اسکان در دانشگاه و خارج از دانشگاه ارائه میدهند. اگرچه هزینه های زندگی ممکن است بالاتر از ترکیه باشد، هزینه های تحصیل بسته به دانشگاهی که دانشجو انتخاب می کند متفاوت است
آب و هوا در آلمان بسته به منطقه بسیار متفاوت است، اما به طور کلی در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی مانند اسپانیا یا ایتالیا سردتر است. آفتابی ترین منطقه در آلمان در جن.ب و بخش کوهستانی کشور است.در المان هوای کرم و شرجی و یخ بندان را میتوانید تجربه کنید
از نظر زبان، بسیاری از دورهها به زبان انگلیسی تدریس میشوند، اما در برخی از دانشگاها یادگیری زبان آلمانی الزامی است و برای ارتباط برقرار کردن با افراد بومی بهت است در کنار زبان انگلیسی به یادگیری زبان آلمانی هم بپردازید.
فرهنگ غذایی در آلمان به سمت وعدههای غذایی مقوی است که حول غذاهای گوشتی مانند زائوئِربراتن یا سوسیس همراه با غذاهایی مانند سیبزمینی یا سبزیجات است. با این حال، گزینه های گیاهی و وگان زیادی نیز برای کسانی که محدودیت های غذایی دارند، وجود دارد.
همانطور که در این مقاله بررسی کردیم، تفاوت های زیادی بین تحصیل در ترکیه و تحصیل در آلمان وجود دارد. از سیستم آموزشی گرفته تا زندگی در دانشگاه، از مسکن دانشجویی تا هزینه زندگی – هر کشور ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد که آن را به مقصدی عالی برای دانشجویان تبدیل می کند.
برای کسانی که به دنبال گزینه ای مقرون به صرفه تر با میراث فرهنگی غنی و سبک زندگی پر جنب و جوش هستند، ترکیه ممکن است انتخاب مناسبی باشد. دانشجویان با استقبال مردم، غذاهای لذیذ و مناظر خیره کننده، تجربه ای فراموش نشدنی را در حین پیگیری اهداف تحصیلی خود خواهند داشت.
از سوی دیگر، اگر به دنبال یک سیستم آموزشی بسیار ساختاریافته با فرصتهای فراوان برای شبکهسازی و کسب تجربه کاری ارزشمند در کنار تحصیل هستید، آلمان ممکن است مناسب باشد. دانشگاه های آلمان در سراسر جهان مورد احترام هستند و برنامه های درجه یک در زمینه های مختلف ارائه می دهند.
در نهایت، انتخاب محل تحصیل یک تصمیم عمیقاً شخصی است که باید نیازها و ترجیحات فردی شما را در نظر بگیرد. چه ترکیه یا آلمان (یا هر مقصد دیگری!) را انتخاب کنید، به یاد داشته باشید که تحصیل در خارج از کشور فرصتی باورنکردنی برای آشنایی با فرهنگ های جدید، ملاقات با افراد مختلف و گسترش افق های خود چه از نظر آکادمیک و چه از نظر شخصی است.
دیدگاهتان را بنویسید