بهترین فرصت ورود به دانشگاه برای کنکوری ها
به طور کلی پذیرش در دانشگاههای ترکیه برای دانشجویان خارجی در مقطع کاردانی و لیسانس از طریق آزمون های یوس (YOS) و ست (SAT) و یا معدل دیپلم انجام می شود، به طور خلاصه آزمون یوس، آزمونی که شامل سه بخش هوش، هندسه و ریاضی است که یک بار در سال در دانشگاه های ترکیه برگزار می شود. آزمون ست (SAT)، آزمونی است که شامل دروس زبان انگلیسی و ریاضی میباشد. این آزمون آزمونی بین المللی است که توسط موسسه ی کالج بورد سالیانه چهار بار در ماههای اسفند، اردیبهشت، تیر ومهر برگزار میشود. علاوه بر این در ترکیه برای متقاضیان ادامه تحصیل در بسیاری از دانشگاهها امکان ادامه تحصیل بدون کنکور در رشته های مختلف از جمله، پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی، روانشناسی، گردشگری، معماری، رشته های مهندسی، طراحی مد و لباس و … وجود دارد.
در این دانشگاهها معمولا معدل دیپلم مبنای پذیرش میباشد که در برخی دانشگاهها حتی افراد با معدل دیپلم پایین نیز شانس قبولی دارند و تنها داشتن مدرک دیپلم کافی میباشد البته هر چه معدل بالاتر باشد شانس قبولی بیشتر میشود.
به عنوان مثال از دانشگاههای آنکارا، در مورد دانشگاه
ODTU (Middle East Technical University)
شرط پذیرش برای دانشجویان خارجی داشتن معدل بالای 18 میباشد، از دانشگاههای دیگر آنکارا که پذیرش بدون کنکور دارند میتوان دانشگاههای خصوصی، مدیپل آنکارا (Medipol University) ، لقمان حکیم (Lukman Hekim University)، آتیلیم (Atilim University) ، یوکسک ایحتیساس (Yüksek ihtisas University)و باشکنت (Baskent University) را نام برد، از دانشگاههای دولتی در آنکارا هم میتوان به دانشگاه آنکارا اشاره کرد که نحوه پذیرش این دانشگاه در وحله اول از طریق آزمون های ورودی بخصوص یوس خود دانشگاه و در تکمیل ظرفیت های بعدی با اولویت آزمون های یاد شده از طریق معدل دیپلم نیز برای ظرفیت های باقیمانده انجام میگیرد.
از دانشگاههای استانبول میتوان به دانشگاههای اوسکودار (Uskudar University) (پذیرش بر اساس معدل دیپلم بالای 12)، دانشگاه اوکان (Okan University) (پذیرش بر اساس معدل دیپلم بالای 15)، دانشگاه آجی بادم (Acibadem Universitesi) (پذیرش بر اساس معدل دیپلم بالای 12) و دانشگاه بیکنت (Beykent Universitesi)، دانشگاه ینی یوز ییل (Yeni Yuzyil University)، دانشگاه یدی تپه (Yeditepe University)، دانشگاه نیشانتاشی (Nisantasi University) اشاره کرد.
از دانشگاههای ازمیر نیز میتوان به دانشگاه اکونومی ازمیر (Izmir Ekonomi University) اشاره کرد.
لازم به ذکر است شهریه دانشگاههای خصوصی نسبت به دانشگاههای دولتی بالاست، همچنین این شهریه ها سالانه بر اساس مصوبات دولت ممکن است افزایش داشته باشد. به عنوان مثال شهریه دانشگاه بیکنت در استانبول (2020_2021) به این صورت است.
شهریه سالانه دانشکده پزشکی 13093 دلار، شهریه سالانه دانشکده دندان پزشکی 12157 دلار، مقطع کارشناسی (زبان تحصیل ترکی) 2338 دلار، مقطع کارشناسی (زبان تحصیل انگلیسی) 2712 دلار، مقطع کاردانی 1403 دلار، دانشکده حقوق 3273 دلار می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید