آزمون آلس چیست | دوره آلس
آزمون آلس با نام اختصاری ALES آزمون مقاطع ارشد و دکتری می باشد و برای دورههای تخصصی و پذیرش مربی در دانشگاهها امتیاز محسوب می شود. دانشجویان جهت تحصیل در ترکیه پس از دریافت کارنامه، می توانند آن را به موسساتی که خواهان آن هستند ارائه دهند. این آزمون از سوی سازمان آموزش عالی ترکیه موسوم به YÖK برگزار می شود.
نحوه ثبت نام در آزمون آلس از خارج از کشور
داوطلبان با پاسپورت در آزمون آلس حق ثبت نام دارند. متقاضی زمان ثبت نام باید در خارج از کشور ترکیه باشد و اگر در داخل خود کشور ترکیه باشد.بعد از بررسی تاریخ ورود و خروج پاسپورت و اقامت، ثبت نام فرد لغو می شود و حق شرکت در آزمون را ندارد.
مراحل ثبت نام آزمون آلس
اولین مرحله داشتن عکس ذخیره شده در سیستم می باشد تا بتوانید از روی سیستم ثبت نام خود را انجام دهیدو در خواست ثبت نام خود را از طریق اینترنت ارسال کنید.
باید با خط تلفن خارج از کشور ترکیه با مرکز ÖSYM تماس بگیرید. پرسنل مرکز، درخواست شما را به عنوان کسی که از خارج از کشور ثبت نام می کند تلقی کرده و رمز عبور دسترسی به سایت ÖSYM را با توجه اطلاعات فردی در اختیار شما قرار می دهند.
برای دریافت رمز عبور شماره شناسنامه و شماره ملی خارجی شما (شماره پاسپورت) مورد نیاز می باشد.
پس از اتمام مراحل درخواست حتما یک نسخه از اطلاعات ثبت درخواست چاپ کرده و در نزد خود نگه دارید.
پس از ورود به صفحه ثبت نام و تکمیل اطلاعات و درخواست شرکت در آزمون، در صفحه پرداخت ها در پایان ثبت نام هزینه آزمون را باید پرداخت کنید (هزینه آزمون در کتابچه راهنما موجود است).
لازم به ذکر است در زمان ثبت نام اگر در سیستم عکس ذخیره شده نداشته باشید بخش عکس را خالی بگذارید.
آخرین مهلت ثبت عکس در سیستم قبل از آزمون تا پایان روزکاری با مراجعه حضوری به سازمان ÖSYM در آنکارا به آدرس
(çein emeç bulvarı dsokak no 2 yukari uveçler _ankara) می باشد.
در صورت ناقص بودن یکی از مدارک، درخواست داوطلبان تکمیل نمی شود و در این صورت داوطلبان نمی توانند برگه ورود به جلسه را دریافت کنند. عکس شما در سازمان ÖSYM با دوربین وب کم در مرکز ثبت نام گرفته و در سایت ثبت می شود.
هنگام مراجعه حضوری به سازمان ösym مدارک زیر را باید به همراه داشته باشید:
فرم تکمیل شده اطلاعات ثبت نام داوطلب و حتما امضاء شده باشد
یک سند رسمی که گواهی می نماید شما در تاریخ درخواست ثبت نام در خارج از کشور بوده اید (نسخه اصلی گذرنامه و نسخه معتبر و مهرشده تاریخ ورود و خروج)
عکس
مدرک لیسانس و گواهی فارغ التحصیلی و ترجمه معتبر
ریزنمرات دوره کارشناسی
پاسپورت و ترجمه و ارائه ویزای تحصیلی
گواهی مهارت در زبان ترکی استانبولی از TÖMER و یا ERSEM
گواهی معادل سازی شده
تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های ترکیه به دو صورت می باشد (با اخذ واحد پایان نامه و بدون انتخاب واحد پایان نامه)
برای متقاضیان کارشناسی ارشد معدل مدرک لیسانس و نمره حداقل 55% آزمون ALES لازم می باشد اما برای تحصیل رشته های دانشکده های هنر نمره ALES نیاز نیست.
برای رشته هایی که بدون پایان نامه هم می توان از آنها فارغ التحصیل شد، معمولاً موسسات آموزش عالی به دنبال نمره ALES نیستند و در صورت درخواست نمره هم، میزان نمره مورد قبول دانشگاه از سوی هیئت علمی دانشگاه تعیین می گردد.
در رابطه با افرادی که فارغ التحصیل شده اند یا در حال فارغ التحصیلی می باشند مبانی مربوط به شرایط ثبت نام دانشپذیران با شرط اینکه نمره ALES کمتر از 50% نباشد، سایر موارد و شرایط مربوط به پذیرش دانشجویان توسط هیئت علمی خود دانشگاه تعیین می شود.
موسسات آموزش عالی برای مقطع کارشناسی ارشد هم با ارزیابی با آزمون آلس پذیرش دانشجو دارند و هم با نمره معدل لیسانس و ارزیابی علمی کتبی و یا برحسب نتایج مصاحبه شفاهی هم پذیرش دانشجو دارند.
مراحل و نحوه ثبت نام در آزمون ALES از سایت ÖSYM
1. دریافت شماره Y.U: شماره Y.U شماره عضویت ایست که از طرف سازمان ÖSYM برای داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون دارند، تنظیم می شود.
برای دریافت شماره Y.U با مراجعه به لینک زیر:
https://ais.osym.gov.tr/YabanciUyruk/YabanciUyrukNoEdinme
و پر کردن فرم مربوطه، همزمان با ذخیره اطلاعات، فرم درخواست شماره Y.U تنظیم شده و یک کد (با مدت اعتبار 7 روز) از طرف سیستم به عنوان «کد برگه» (BELGE KODU) داده خواهد شد، پس از دریافت کد با تماس با مرکز تماس سازمان ÖSYM (تلفن تماس: 444 6796)
و اعلام کد برگه، شماره Y.U دریافت می گردد.
2. داوطلبانی که خارج از ترکیه قصد ثبت نام در آزمون دارند، باید با شماره تلفن مربوط به کشور خود با مرکز تماس سازمان ÖSYM تماس گرفته و حضورشان را در خارج از ترکیه اعلام نمایند، همچنین در صورت نداشتن پسورد جهت ورود به سایت، باید درخواست پسورد نمایند.
3. ثبت اطلاعات در سیستم از طریق لینک زیر:
https://ais.osym.gov.tr/YabanciUyruk/YabanciUyrukNoEdinme
4. پس از ثبت اطلاعات هزینه شرکت در آزمون حداکثر یک روز پس از اتمام مهلت ثبت نام و در صورت ثبت نام با تاخیر در همان روز باید پرداخت گردد.
لینک پرداخت هزینه آزمون:
https://odeme.osym.gov.tr/
5. داوطلب پرینت اطلاعات ثبت نام خود را گرفته و نزد خود نگه دارد.
6. داوطلبانی که عکس ثبت شده در سازمان ÖSYM ندارند، قسمت مربوط به عکس را خالی بگذارند.
7. یک روز (کاری) قبل از آزمون، داوطلب شخصا با همراه داشتن مدارک زیر و با مراجعه به یکی از آدرس های:
ÖSYM Ankara Sınav
Koordinatörlüğü (Çetin Emeç Bulvarı 1290. Sokak No:2 Yukarı Öveçler-ANKARA
و یا
Ankara
Ulus ÖSYM bürosu
و یا
İstanbul Üsküdar Sınav Koordinatörlüğü
برگه ورود به آزمون را دریافت خواهد کرد.
داوطلبانی که برای بار اول در آزمون های سازمان ÖSYM ثبت نام می کنند فقط در مراکز آزمون آنکارا یا استانبول می توانند در آزمون شرکت نمایند.
مدارک مورد نیاز جهت مراجعه حضوری و دریافت برگه ورود به جلسه:
1. برگه ثبت نام پر شده و امضا شده توسط داوطلب
2. اصل پاسپورت (جهت بررسی تاریخ ورود به ترکیه) (پاسپورت پس از بررسی همان موقع به داوطلب پس داده می شود)
پس از بررسی مدارک و اثبات صحت تمام مدارک ارائه شده، از داوطلب عکس گرفته شده و برگه ورود به جلسه به داوطلب تحویل داده می شود.
کارشناسی ارشد آزمون آلس همراه با پایان نامه
کارشناسی ارشد همراه با واحد پایان نامه با استفاده از روش های تحقیق علمی مبتنی بر دسترسی به اطلاعات و توانایی تفسیر و ارزیابی برای دانشجویان را فراهم می کند.
تعداد واحد های درسی شامل 21 واحد درسی و 1 واحد سمینار و 6 واحد پایان نامه می باشد.
حداقل امتیاز معدل در کارشناسی ارشد 60 از 120 می باشد.
تعیین مشاور برای پایان نامه
نحوه تعیین مشاور برای واحد پایان نامه به این شکل می باشد که برای هر دانشجو از ترم اول یک مشاور از اساتید دانشگاه معرفی می گردد تا بتواند تا پایان ترم دوم موضوع پایان نامه خود را به کمک مشاور تعیین نماید و پس از ارائه موضوع به شورای بررسی موضوعات با توجه به موضوع پایان نامه از طرف هیئت علمی یک مشاور تخصصی برای دانشجو معرفی می گردد و حتی در صورت نیاز این مشاور از سایر دانشگاه های ترکیه نیز ممکن است برای دانشجو معرفی گردد، البته باید صلاحیت استاد مشاور خارجی باید توسط هیئت علمی دانشگاه تصویب و ابلاغ گردد.
برای پایان نامه هایی که موضوعات تخصصی و گسترده ای دارند امکان معرفی مشاور دوم از خود دانشگاه یا سایر موسسات عالی فراهم می باشد.
مراحل نهایی شدن پایان نامه کارشناسی ارشد:
دانشجویانی که واحد پایان نامه را اخذ نموده اند برای نگارش متن پایان نامه باید قوانین مربوط به نگارشی را که توسط هیئت علمی خود دانشگاه تایید گردیده است را رعایت نمایند.
قبل از جلسه دفاع پایان نامه، دانشجو موظف است که پیش نویس پایان نامه را به مشاور خود تحویل بدهد و بعد از بررسی مشاور، اصلاحات لازم توسط دانشجو انجام پذیرد و مجددا پایان نامه به شورای بررسی موضوعات که که توسط نرم افزار جامع پایان نامه بررسی می گردد تا از احتمال سرقت ادبی یا تکراری نبودن موضوع پایان نامه اطمینان حاصل بشود. سپس روز و ساعت جلسه دفاع تعیین گردیده که هیئت این جلسه شامل یک نفر داور داخلی و یک نفر داور خارجی و مشاور پایان نامه می باشد.
طول دوران کارشناسی ارشد حداقل چهار ترم و حداکثر شش ترم می باشد.
دانشجویانی که در پایان 4 نیم سال تحصیلی دانشجویان که واحد های درسی و سمینار خود را نتوانند بصورت کامل پاس کنند و یا مشروط بشوند اجازه انتخاب واحد پایان نامه را ندارند و حتی امکان اخراج از دانشگاه را دارند.
آیین نامه مربوط به دانشجویانی که می توانند بدون انتخاب واحد پایان نامه فارغ التحصیل بشوند توسط خود شورای عالی دانشگاه تعیین می گردد.
فقط بعد از امضاء و تایید پایان نامه توسط شورای عالی آموزش و و تحویل نسخه امضاء شده به کمیسیون داوران، تاریخ فارغ التحصیلی دانشجو تعیین می گردد.
بعد از سه ماه نسخه کپی امضاء شده پایان نامه، توسط دانشگاه به شورای آموزش عالی تحقیقات علمی ارسال می گردد.
کارشناسی ارشد بدون پایان نامه
در این حالت کارشناسی ارشد بدون پایان نامه به اتمام می رسد اما با این تفاوت که دانشجو بجای پایان نامه بر روی یک پروژه فعالیت می کند و در کل 30 واحد درسی را باید حداقل با معدل 60 از 120 به اتمام برساند که شامل 10 ماده درسی و پروژه می باشد، البته لازم به ذکر است که درس پروژه بدون واحد احتساب می شود و با اصطلاح موفق یا ناموفق ارزیابی و اعلام می گردد.
همچنین دانشجویان می توانند 3 ماده درسی را که در طول دوره کارشناسی انتخاب نکرده اند را در این دوره انتخاب و پاس نمایند.
طول این دوره (کارشناسی ارشد بدون پایان نامه) حداقل دو ترم و حداکثر سه ترم می باشد و در صورتی که دانشجو نمرات لازم را اخذ ننماید از دانشگاه اخراج می گردد.
انتخاب مشاور:
در این نوع دوره، یک مشاور از اساتید دانشگاه که دارای مدرک دکتری باشد و یا مشاوره خارج از دانشگاه که توسط هیئت علمی دانشگاه تایید شده باشد توسط مدیرگروه رشته برای دانشجو انتخاب و حداکثر تا پایان ترم اول معرفی می گردد.
پس از اتمام موفقیت آمیز ترم ها، دانشجو به شرطی موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد می شود که همه ی موارد تعیین شده از سوی شورای عالی دانشگاه را با موفقیت انجام داده باشد.
کارشناسی ارشد برای دانشجویان خارجی با آزمون آلس(درخواست و اصول ثبت نام)
– شرایط درخواست دانشجویان خارجی
مدرک لیسانس و یا مدرک کارشناسی ارشد اخذ شده از یکی از دانشگاه های معتبر مورد نیاز می باشد. این مدرک ابتدا باید توسط سازمان YOK کشور مورد ارزیابی و تایید قرار گیرد.
دانشجویان خارجی برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد باید از طریق آزمون ALES اقدام نمایند. کسانی که با نمره مدرک لیسانس متقاضی ارشد می باشند باید نمرات از 4 حداقل 2 و از 100 حداقل 75 و کسانی که با قبلا در رشته ای متفاوت مدرک کارشناسی ارشد را دارا می باشند و اکنون متقاضی گرایش دیگر هستند باید نمرات از 4 حداقل 2.5 و از 100 حداقل 80 را در آزمون کسب نمایند.
دانشجویان اتباع خارجی که فارغ التحصیل لیسانس و فوق لیسانس در خارج از کشور ترکیه می باشند باید دارای مدرک تسلط به زبان ترکی استانبولی (تومر) و گواهی معادل دیپلم پذیرفته شده توسط Yok باشند. افرادی که گواهی مهارت در تومر را ندارند بعد از قبولی و انجام کارهای ثبت نام در آزمون ERÜ TÖMER شرکت کرده و بعد از دریافت گواهی تسلط به زبان ترکی می توانند تحصیلات تکمیلی خود را برای مقاطع ارشد و دکتری شروع نمایند. شورای آموزش عالی هر دانشگاه مدرک معادل سازی شده و گواهی تسلط به زبان ترکی را از متقاضیان دریافت می نماید و البته کسانی که به زبان های خارجی آموزش دیده اند نیازی به تسلیم گواهی تسلط به زبان ترکی نمی باشد.
پذیرش دانشجویان زبان خارجی:
پذیرش دانشجویان خارجی براساس ظرفیت های مشخص شده توسط نظر رئیس و هیئت علمی دانشگاه انجام می پذیرد. همچنین شهریه دانشجویان جدیدالورود توسط شورای اداری دانشگاه مشخص می گردد.
قابل ذکر است طبق توافق نامه های دوجانبه دانشگاه می تواند متقاضیان کارشناسی ارشد خارج از ظرفیت و بدون آزمون را طبق نظر رئیس EABD/EASD و با تصمیم هیئت مدیره به عنوان دانشجو پذیرفته نماید.
زمان های ثبت نامی برای مقاطع ارشد در تقویم آکادمیک هر دانشگاه اعلام می گردد. افراد متقاضی باید مدارک زیر هنگام ثبت نام باید به دانشگاه تحویل نمایند تا ثبت نام آنها قطعی گردد.
آزمون GRE
متقاضیان تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای ادامه تحصیل ملزم به شرکت در آزمون ورودی هستند. از جمله آزمون های ورودی دانشگاه های دولتی ترکیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری آزمون ALES و GRE است. هردو این آزمون ها برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی طراحی شده اند. همچنین هردو آزمون دارای اعتبار 5 ساله هستند. ولی آزمون ALES شامل مباحث محاسباتی و زبان ترکی است و آزمون GRE شامل مباحث محاسباتی و زبان انگلیسی است.
از آنجایی که زبان انگلیسی زبان بین المللی محسوب میشود و افراد بسیاری در سراسر دنیا به این زبان تسلط دارند ، ادامه تحصیل برای دانشجویان بین المللی در بسیاری از دانشگاه های کشورهای مختلف به زبان انگلیسی نیز امکان پذیر است. در ایران نیز بسیاری از متقاضیان ادامه تحصیل در کشورهای دیگر به زبان انگلیسی تسلط کافی دارند و از همین رو ترجیح میدهند تا ادامه تحصیلشان در کشور مقصد به زبان انگلیسی باشد.
در کشور ترکیه نیز که به دلایل متعددی از جمله هزینه تحصیل پایین ، سطح آموزشی خوب و نزدیکی به ایران مقصد بسیاری از ایرانیان است ، امکان تحصیل به زبان انگلیسی امکان پذیر است. از همین رو آزمون های ورودی دانشگاه های دولتی نیز به دو زبان طراحی شده اند. آزمون YÖS و SAT برای تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی طراحی شده اند که به ترتیب به زبان ترکی و انگلیسی هستند. آزمون ALES و GRE که به ترتیب به زبان ترکی و انگلیسی هستند برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری طراحی شده اند.
آشنایی با آزمون GRE
افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه در مقاطع تحصیلات تکمیلی و به زبان انگلیسی را دارند ملزم به شرکت در آزمون ورودی GRE هستند. واژه GRE در واقع مخفف واژه Graduate Records Examination است. این آزمون به طور کلی از سه بخش تشکیل شده است که یک بخش آن مربوطه به مباحث محاسباتی است و دو بخش دیگر مربوط به بخش زبان انگلیسی است.
در بخش مباحث محاسباتی ( Quantative ) سوالات نسبتا ساده ریاضی ، در بخش زبان که خود شامل دو بخش درک زبانی ( Verbal ) و بخش تحلیلی ( Analytic ) است میزان تسلط افراد به زبان انگلیسی سنجیده میشود. در بخش زبانی بخش درک زبان مربوط به لغات مترادف و متضاد است و بخش تحلیلی مربوط به نوشتار است که در واقع داوطلبان باید موضوع ارائه شده در آزمون را تحلیل کرده و نظر خود را مکتوب کنند.
شرکت در آزمون GRE و کسب امتیاز بالا در این آزمون علاوه بر فراهم کردن فرصت تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه ، برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های آمریکا و کانادا را دارند امتیاز ویژه ای محسوب میشود. این آزمون در دو سطح General و Subject برگزار میشود. در ایران نیز در مراکز سازمان سنجش ، دانشگاه صنعتی اصفهان و همچنین شهر ارومیه امکان شرکت در این آزمون وجود دارد که به صورت PBT برگزار میشود.
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهدوره های مرتبط
آموزش زبان ترکی استانبولی
آموزش زبان ترکی استانبولی در سالهای اخیر یادگیری زبان ترکی استانبولی در بین ایرانیان افزایش یافته است. این امر در…
دوره یوس yos آنلاین
این دوره جهت آمادگی شرکت در آزمون یوس که آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه است، برگزار می گردد.
دوره sat
این دوره جهت آمادگی شرکت در آزمون sat که آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه است، برگزار می گردد.
دوره YDS
این دوره جهت آمادگی شرکت در آزمون YDS که آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه است، برگزار می گردد.
نظرات
68,000,000 تومان 30,000,000 تومان
مصطفی محسنی
سلام ،برای قبولی در رشته دندان پزشکی و داروسازی چند سوال دارم ،۱٫دانشگاه ارزم روم همون آتاتورک این رشته هارو داره و اینکه در ایران مدرکش معتبر هستش،۲٫شرایط سنی برای پذیرش دارن یا نه ،۳،کلاس های töar,yös در تهران حضوری برگزار میشه یا نه ،و آیا موسسه ای در ایران هستش که امتحان این درسا به صورت آنلاین از طرف ترکیه رو سایت انجام بشه ،ممنون میشم راهنمایی و پاسخگو باشید